mondjukportugál

mondjukportugál

a caminhar...

2015. október 01. - etpe1

És akkor úgy higgyétek el, hogy mégiscsak van posta Braga-ban! Az elmúlt 2 nap éjszaka értem haza, esélyem nem volt levelezni. Egy zsaru mondta el, merre. Ki nem hagynám a sorszámot, persze nem a rendőrhöz, hanem a postáskisasszonyhoz. Értettük egymást, de azért érezhetően Vanek úrnak nézett. Odafele kávé a legkedvesebbnél, a sikeres postai kör után a jó öreg térképész bácsi ugyanott  kavargatta a magáét. Jól van, kisöreg, megtaláltam, ezt keretbe raktuk, a 2 nap a diplomáciai határon bőven belül van. A főtéren a gesztenyesütögető bácsi (Anna, a gatyánkat ott hagytuk volna), a sérültekből álló népviseletes tánckar, a tábla szerint „Szent Benedekecske kicsiny zarándokocskái”, a brazil dobegyüttes a sambatáncolás Leilájával, csak itt rohamkések nem repültek, sokkal inkább a taps.

Fel a felszínre, be a boltba. Amúgy itt vasárnap hiába keresel szatócsokat, azok javarészt pihennek. Újra megszokom, hogy vasárnaponként „a folyók mind a plázákba folynak” (Colombre band). Behúzott nyakkal kommandózok a halaspult mellett, amióta pár napja egy félreértett promóciót követően 2 kiló lazacot kényszerültem egy kosárban hagyni a zöldségpult mellett, mert az a 20 euró ellenérték nem zörgött a zsebemben. Sunnyogási sorszám nincs. Kár, hogy Marci keresztfiamat nem vonhatom bele a rosszalkodásba, elvégre ez a dolgom, nem?

Lassan leesik, hogy itt a kutttyát nem érdekel, hogy közerkölcsi határokon belül mit művelsz az utcán. Fülemben a megunhatalan Colombre band, Hamu a hamuhoz. Váray Laci zseniális: a refrén az Egri csillagok német pattantyúsának szavaival, és a kegyetlenül eltalált sorok: „ez egy állat, neki a karma/ csak annyi, hogy tudja, hogy élni akar ma”. Ez utcai csettintgetést kíván,bele is állok, persze csak bal kézzel, jobbal sosem ment. Ez akkor manifesztálódott, amikor néptáncon a lögényesben kellett volna, de a végeredmény olyan lett, mint a kórusban a tátogás, gyere csak, Paganini, hazudsz, neked tényleg hegedű van a tokodban!

A mai szakmaiságról csak annyit, hogy jókat tanultam, és tudtátok, hogy Hasfelmetsző Jack a hypospadiasisa okozta komplexustól vezérelve követte el a bűncselekményeit?

Ma is sikerült futni, sokat erősítem a térdemet, az előző versenytől rottyon van, lekopogom, rendben van, a 15-öt bírta, holnap kiderül a hatása, addig is jön a bosszús térdek éjszakája. A futópálya mellett van egy pöpec szabadtéri kondi. Éppen ott hajtottam igába magamat egy Eu-konform kínzóeszközön, amikor a szomszédos ergométeren egy 70 körüli úr bukkant fel, kifogástalan, és élére vasalt, duplasoros öltönyben, azonnal elkezdte pörgetni a mókuskereket, én meg csak sasoltam, tud ám élni. Egyébként már hozzászoktam, hogy a pályán 50-60 közötti embörök teljesen vállaható tempóban repesztenek szembe.

Ki ne maradjon a gasztrojóság: van itt egy olyan esszencia, hogy creme/doce do ovos, amit főleg tojáskrémnek lehetne fordítani, de igen messze van az általunk ismert majonézes kenyérrevalótól, mert édességekbe pakolják. Ez olyan általános kovász féle, amiben nem látod, abba töltve van, és olyan sok, hogy kell lennie egy helynek itt, ahonnan feltör. Az íze vitatott, de Henkel minőség, mert én mindig érzek benne egy csipet mosóport. Ettől időnként kicsit francia fogoly jelleggel kóstolgatom, töltök majd egy képet, ami nem saját, ezért jó minőségű. Kezicsókolom!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondjukportugal.blog.hu/api/trackback/id/tr897878776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KatiPT 2015.10.06. 10:12:15

Hehe, itt nálunk is van egy ilyen szabadtéri konditerem, sot több is mint egy, és sokszor látni idosebb embereket ezerrel pedálozni a gépeken. Az én gerincem nem támogatja ezeket, nem tunnek túl egészségesnek, ergonómikusnak de hajrá. Én inkább megyek a sima zárt konditerembe és súlyzózom, illetve bodyweight exercises...

bandinator 2015.10.28. 17:39:32

@KatiPT: mondjuk az is lehet, hogy csak portugál méretre vannak tervezve. Nekem a vonaton az ajtó melletti támaszkodó (az "o comboio suburbano"-n) a combom közepéig ér..
Melyik városban vagy?

KatiPT 2015.10.28. 18:14:04

Lisboa :) 9 éve :)
süti beállítások módosítása